4 nov 20u De Studio
Liefhebben

Een broodnodig niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet.

In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde. Mensen die de fietslampjes uitdoen die per ongeluk aan zijn blijven staan, ook al zijn de knopjes best lastig te vinden. Dat is liefde.

In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura van Dolron naar mensen die ons kunnen leren wat écht liefhebben is.

In haar zoektocht komt ze steeds de dood tegen, want wat er in de bijbel staat blijkt waar: sterk als de dood is de liefde. De antwoorden die zij vindt zijn soms hartverscheurend, soms hilarisch. De tekst van Liefhebben werd gepubliceerd in een boek en is inmiddels toe aan zijn vierde druk.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in snel tempo af.

“Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Geen therapie. Geen bolwassing zoals vroeger. Wel een oprecht betoog, dat vreemd genoeg, op de richel van de morele preek, nooit gaat betogen.” - De Standaard

Meer info Podia in Antwerpen