Hedda

Waarom zou je vechten tegen de realiteit, Hedda?
Accepteer het en maak er het beste van!
Mensen wennen aan alles!

Wat drijft een mens zo ver dat zij enkel nog minachting kan voelen voor haar omgeving en geen mensenleven meer kan respecteren?

Sociale horror: dat wordt Ibsens toneelklassieker in regie van de Noors-Deense Rebekka Nilsson. De moderne hedonistische prestatiemaatschappij heeft allemaal kleine monsters voortgebracht die pathetisch en opdringerig om aandacht vragen, geliket willen worden, persoonlijk succes najagen en pathologisch naar het geluk verlangen. Alles is ego, lust en porno geworden.

Hedda Gabler en haar antagonisten moeten overleven in een overprikkelde, verstikkende en machistische hel die bevolkt wordt door kinderachtige monsters of monsterachtige kinderen. Hier is niemand bang om met nagels en tanden te vechten voor zijn eigenbelang. Over lijken gaan is daarbij gerechtvaardigd. Het beest achter de mens onthult zich. In deze hel draait alles door. Wat gebeurt er als de mens niet meer kan stoppen om te vragen waar we naartoe gaan en waarom?

HEDDA is een afstudeervoorstelling van Rebekka Nilsson aan de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam.

Meer info Podia in Antwerpen