Ways To Submit

Ways To Submit onderzoekt wat het betekent om te spelen met dominantie. Wie geeft zich over en wie pakt de macht? En welke fysieke, psychologische, sociale en seksuele aspecten spelen mee in hoe wij ons verhouden tot een ander en tot macht?

Performer Ira Brand zet haar lichaam en haar taal in om de grenzen van wederzijdse overgave en onderdrukking te onderzoeken. Ze nodigt je uit in een fantasie, een spel, een dialoog, een voorstelling, een gevecht. Een serie duetten rondom macht. Ways To Submit probeert om een reeks complexe, stuk voor stuk unieke ontmoetingen te ensceneren. Afwisselend tussen agressief, boos, teder, speels, gevaarlijk, voorspelbaar en toch verrassend.

De performance maakt het publiek medeplichtig, als strijders dan wel als getuigen, of zelfs als voyeurs. Wat doen we in situaties als deze? Wat willen we zien? Waar ligt onze verantwoordelijkheid, individueel en collectief? Wat betekent het om te spelen met dit soort dynamiek? En wat is er nodig om iets onverwachts te laten gebeuren?

Meer info Podia in Antwerpen