Allemaal beestjes

Insecten spreken tot de verbeelding. Ook de allereerste filmmakers waren gefascineerd door de overdonderende grootsheid van zoveel kleins.

Onder iedere vierkante meter vinden we honderden kriebelbeestjes….

Lief, vies, minuscuul, fascinerend
Insecten. We denken dat we ze kennen.
Toch blijven ze ons verbazen: Slakken die uit protest tegen de opwarming tot drie jaar toe in hun ‘huis’ wegkruipen.
Elanden die zo fijngevoelig zijn dat ze het merken als er een vlieg op hun gewei gaat zitten. Vliegen hebben hun tong onder hun voeten, maar ons horen doen ze niet. Krekels worden gekoesterd en gevangen voor de mooiste tsjirpwedstrijden, maar in groep metamorfoseren ze in allesvretende moordkolonnes. .

Insecten. Ze spreken tot onze verbeelding.

Cinema De Spiegel jongleert met de roots van de cinema: van Lumière tot de eerste filmexperimenten van Kunstenaars, of wetenschappelijk filmmateriaal

In de schatkamer van filmarchieven en musea ontdekten we oude filmfragmenten waarin insecten de hoofdrol spelen. Dat allereerste beeldmateriaal wordt op verschillende manieren en schermen geprojecteerd. Plastische kunstobjecten, geïnspireerd op de wonderlijke insectenwereld, verrijken de voorstelling. Een harpiste en violiste zorgen live voor een zoemende muzikale en theatrale begeleiding. Cinema De Spiegel verrast met een verwonderlijk multimediaal ciné-concert.

Meer info Podia in Antwerpen