Wegens het Coronavirus kunnen we niet garanderen dat onze agenda up to date is.

Best steeds controleren op de websites van de organisatoren zelf.

Komt op, gaat af

In 2002 vindt Nico Boon op een rommelmarkt een boek met foto’s van oorlogsgeweld. De foto’s werden genomen door een Amerikaanse fotografe. Wat is het verhaal achter de beelden? Wat gebeurt er met iemand die zo’n gruwel vastlegt?

De zoektocht naar het leven van die fotografe zet Boon op het spoor van een groter verhaal waarin verschillende levens elkaar kruisen. Hij vindt verbanden tussen het leven en de dood van diverse onbekende en bekende mensen: onder andere de uitvinder van de guillotine, de jongste zoon van Ernest Hemingway, Mary Shelley, Jacqueline Du Pré en Che Guevara maken hun opwachting.

Valt een mensenleven te reconstrueren?

‘Komt Op, Gaat Af’ neemt historische en eigentijdse figuren als uitgangspunt in een inhoudelijk onderzoek naar beeldvorming, naar de rol van het toeval en naar de essentie van wat het betekent mens te zijn. Hoe gaat de mens om met zijn sterfelijkheid? En waar komt de drang vandaan om zijn daden vast te leggen? Een queeste naar de grenzen van (het vertellen van) een verhaal.

'Komt Op, Gaat Af' is genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2019.

Over Nico Boon
Schrijver en theatermaker Nico Boon maakt voorstellingen over de denkkronkels van en interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de stilte, naar een essentie, naar relevante verhalen. Boon zoomt in op de fragiliteit van dromen en verlangens en zoekt narratieve vormen om deze verwarrende tijden in woorden te vatten. Zijn personages zijn altijd zoekende, net zoals hijzelf.

Meer info Podia in Antwerpen