Schweigman& - Wiek

In een weiland staat een zwarte arena, aan alle kanten dicht. Met binnenin de wieken van een windmolen. Aarzelend begeven drie danseressen zich op het speelvlak. Wanneer de deuren achter hen sluiten, is hun enige uitweg afgesloten. Aanvankelijk is het nog rustig en bewegen de danseressen met de wieken mee, maar de wieken gaan maar door, steeds sneller. De vrouwen kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan.

De zeven meter lange bladen draaien maar liefst aan 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. Geen mogelijkheid om stil te staan, geen rustmoment. De dansers rennen, draaien, springen en duiken, alles om maar niet geraakt te worden. Hoe lang houden ze dit nog vol?

Het publiek zit rondom en sluit de ontsnappingsroute af. Als toeschouwer word je medeplichtig aan dit gevecht van drie nietige mensen tegen krachten die groter zijn dan henzelf. Het gezelschap Schweigman& staat bekend om haar unieke theatertaal: als bezoeker beland je in een woordeloos universum waar de zintuigen op scherp worden gezet. De ervaring is voor iedereen persoonlijk, maar zoals een journalist ooit schreef: ‘zelfs de stugste toeschouwer wordt geraakt.’

Deze spannende voorstelling vindt plaats in de polder van Zandvliet. Ga zitten op de ronde tribune in openlucht en hou je adem in. Bij koud of nat weer breng je het best een (regen)jas mee. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Meer info Podia in Antwerpen