Beginners

Theaterregisseur Piet Arfeuille gaat opnieuw een verbond aan met cineaste Nathalie Teirlinck, bekend van o.m. de film Le Passé Devant Nous. Samen duiken ze nu in de kortverhalen van Raymond Carver.

De personages van deze beroemde Amerikaanse schrijver zijn stuk voor stuk vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’.
Carvers kortverhalen zijn al vaak bewerkt voor theater en film, waarbij Short Cuts van regisseur Robert Altman (1993) de bekendste is.
Wie eerder Yesterday (or how we felt about the rumour) van hetzelfde duo Arfeuille & Teirlinck zag, weet dat er opnieuw filmisch theater te zien zal zijn, zonder dat er ook maar één camera gebruikt wordt. Een vijftal kortverhalen wordt met elkaar verweven in deze grote zaalvoorstelling waarin ook de cast niet te versmaden is: Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande, Ariane van Vliet e.a.

Meer info Podia in Antwerpen