Le Grand Ballet (6+)

Onder de noemer Big Bang Buurt trekt Zonzo Compagnie met een mini-versie van het Bing Bang festival de stad in. In ccBe nodigt Zonzo Compagnie het publiek ten dans tijdens een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen.

1715. Hofcomponist Marin Marais stelt zijn nieuw werk voor viola da gamba en continuo aan de Zonnekoning voor. En dan gebeurt iets raars: de koning luistert eerst ingetogen maar gaat tot verrassing van het trouwe publiek langzaam bewegen. De hofhouding, kwestie van beleefd te blijven, imiteert de vorst nauwgezet. Koning en volgelingen creëren een eigen choreografie: iets tussen yoga, barokke hofdans en een voorname aerobics class. Ze gaan helemaal loos en de muzikanten moeten noodgedwongen hun tempo volgen. De geboorte van ongehoorde muziek, met dank aan de wisselwerking tussen muzikanten en publiek.

2018. Zonzo Compagnie & Ictus Ensemble gaan in zee met hedendaagse componist Frédéric Verrières. Die blaast het stof van Marin Marais’ partituur en geeft er een moderne twist aan. ‘Le Grand Ballet’ wordt een pittig feestje met een duet van viola da gamba en elektrische gitaar. Shake those hoepelrokken!

Meer info Podia in Antwerpen