£¥€$ ("Lies")

‘The best way to rob a bank, is to own one’ — William Crawford

Je kan ‘lies’ zien in de titel, of ‘eyes’, of Pond, Yen, Euro en Dollar. Hoe dan ook, leugens of valuta, het gaat over geld.

Ontroerend Goed nodigt je uit om in de huid te kruipen van de grootgeldbezitters. De 1%, de superrijken. Zij die de touwtjes in handen hebben. De gezichten die we nooit te zien krijgen.

Voor één avond mag je in hun stoel plaatsnemen. Jij staat in het centrum van ons economisch systeem. You call the shots! En wie weet kan je van de wereld een betere plek maken: eerlijker, verantwoordelijker. Want jij zal het zeker en vast anders doen.

Vele experts zeggen dat als we zouden beseffen wat geld echt betekent, er een revolutie zou uitbreken. Het hele systeem zou imploderen want het vertrouwen, dat essentieel is, zou verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ontroerend Goed nodigt je uit om het systeem van binnenuit te bespelen.

In deze interactieve voorstelling waan je je in een beursgebouw, waar jij en je medespelers aan tafel de koers bepalen. Een kleine hoeveelheid cash geld is nodig om mee te kunnen spelen. De voorstelling is Engels gesproken en geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.

Podia in Antwerpen