Virus

“In een middelbare school beschikt een groepje leerkrachten over een eigen lokaaltje, los van het grote lerarenlokaal: de egocentrische geschiedenislerares Yvonne die alleen maar over zichzelf praat, de hypocriete godsdienstleraar Paul, de bedrogen en verbitterde wiskundelerares Miek en de ‘vrijgezellige’ gymleraar Erik die zijn eenzaamheid verstikt onder ongeremde grapjasserij.
Alleen Mevrouw Verboven, de lerares Moraal, is er bij ’t begin van het nieuwe schooljaar niet bij. In haar plaats komt de jonge en extravagante interim-leerkracht Karen.
Haar kleding, gedrag en ongegeneerde uitspraken passen absoluut niet bij de hoofse en wat verzuurde sfeer van het groepje, dat merkbaar op haar neerkijkt.
Karen is echter wel de enige die de schoonmaakster Aline ook ‘collega’ noemt en haar als een gelijke beschouwt. Ze is heel verstandig, beschikt over een groot inlevingsvermogen en oordeelt niet over anderen. Zij luistert naar ieders probleem en wijst, zonder belerend vingertje in de lucht, wegen aan die naar een oplossing kunnen leiden. Bovendien blijkt dat Karen helemaal niet de femme fatale is waarvoor ze eerst aanzien wordt.
Na twee maanden verlaat Karen de school.
Voor niemand zal het leven nog ooit zijn zoals het was… “

Podia in Antwerpen