Vrienden

Dus niemand heeft je verteld dat het leven zo ging zijn? Je werk stelt niets voor, je bent blut, in de liefde gaat het rot. Net of je continu in tweede rijdt. Laat ons zeggen dat het je dag, je week, je maand en zelfs je jaar niet was. Maar ik zal er voor je zijn, als het regent dat het giet. Zal er voor je zijn, net als de vorige keer. Zal er voor je zijn, want jij bent er voor mij.

Je ligt nog steeds in bed, het werk begon om acht. Het ontbijt is aangebrand, tot zo ver gaat alles prima! Je moeder had je nog zo gewaarschuwd, maar niet voor de vieze smaak van al dat zand waar je in bijt. En ik zal er voor je zijn, als het regent dat het giet. Zal er voor je zijn, net als de vorige keer. Zal er voor je zijn, want jij bent er voor mij.

Niemand kon me ooit doorgronden, niemand heeft me ooit zien staan. Het lijkt wel of jij alleen weet hoe ik me voel. Iemand om de dag mee te trotseren, je overal mee doorheen te slaan. Iemand die me altijd kan doen lachen. Zelfs op mijn slechtst ben ik op mijn best bij jou!

Net of je continu in tweede rijdt. Laat ons zeggen dat het je dag, je week, je maand en zelfs je jaar niet was.

Ik zal er voor je zijn, als het regent dat het giet. Zal er voor je zijn, net als de vorige keer. Zal er voor je zijn, want jij bent er voor mij.

(vrij naar The Rembrandts)

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?