Vergeten

Dat je overging naar het middelbaar en proestend een eerste sigaret deelde met je maatjes op de kaai. Dat jullie samen de nieuwe klassenlijst voor september bestudeerden en een wereld verzonnen bij die onbekende namen.

En dat je die lange wandeling maakte, en het gesprek dat jullie voerden. Dat er een afscheid zat aan te komen en dat het goed was zo. Dat kunst en wetenschap twee aparte paden zijn en de toekomst te laat komt voor zij die wachten. En dat jullie waren uitgepraat.

Of de onbewuste omhelzing van het meisje waarbij je logeerde. En dat je haar niet wilde wakker maken, dus daar maar stil en stijf bleef liggen.

Of dat de auto in panne viel.

Of al die films die jullie zagen. Of de eerste keer dat je dronken was. Of de bloem die je kocht in een warme stad waar je verdwaalde. Of dat je die sneeuwman hebt gemaakt. Of dat cafétje met gepekelde eieren. Of waar al dat geld toch is gebleven.

Of, oh ja, dat je die mensen later tegenkwam en hen vroeg of ze dat allemaal nog wisten. En dat ze toen verontschuldigend zeiden van niet. En dat het enkel voor jezelf iets had betekend.

Dat ben jij allemaal.

Dat ben jij allemaal vergeten.

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?