Ratsoe

Vraagt u zich soms af hoe het zou zijn om rond te lopen met een bezemsteel? En de stok dan voor u uit te houden als een lans? En thuis de punt van de stok te hebben aangeslepen? En dan achter een oud mevrouwtje aan te sluipen en de band van haar rollator kapot te prikken? Prffft. Vraagt u zich dat soms af?

Of hoe het zou zijn om samen met een vriend jullie hoofden uit het raam van de trein te steken? U in de voorste wagon, en hij helemaal vanachter. En dat er dan een ijzeren uitsteeksel komt en dat jullie hoofden er af vliegen? Tsajk! En dat uw hoofd helemaal naar achteren vliegt en op het lijf van de maat terecht komt. Plop!

Of om een helikopterwiek te installeren op de rug van een schildpad en de schildpad dan met een afstandsbediening te laten opstijgen, zodat hij van de bovenste blaadjes van de bomen kan smullen? Njam njam!

Of wilt u soms als een bezetene in een kringetje dansen, de armen rondzwierend als een chimpansee? En dan de hele tijd Ratsoe Rabadoe, Rabadoe Ratsoe zeggen, tot uw arm uit de kom gaat? Wilt u dat?

Kijkt u wel eens in de spiegel, en lijkt het dan net of u wordt aangestaard door een vreemde? Denkt u dan eigenlijk ergens ver weg in een zetel te zitten terwijl u naar dat gezicht kijkt? Een klein zeteltje in een achterkamer van uw hoofd?

Wel dan bent u … Nou ja … Hoe zal ik het zeggen? Volslagen … Niet helemaal ... Gho ja, u weet wel. Toch?

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?