NV

Welkom, welkom! Zo blij dat u er bent! Mijn naam is Larry Koek, en dit is mijn collega, Randy Biel van HR. Het is onze taak om u vandaag rond te leiden in het bedrijf. Laten we meteen beginnen bij het begin. Dit is mevrouw Nist van het onthaal, maar wij noemen haar gewoon Ona, Ona Nist. Hey Ona! Zo, dan lopen we even door de gang naar de directie, daar zitten Claus Trofobi, Blake Selder en Guy Proc, het zenuwcentrum van de firma. In het kantoor ernaast kom je al meteen bij HR terecht, dat zijn wij dus. Onze secretaresse, mevrouw Dupli, brengt je straks de nodige formulieren. Dag Kaat! Als je dan de refter passeert heb je links de burelen van Creative, daar zitten Perry Ferrie, Ali Mentati, Benny Slim en Ben de Duppe. Maar zij zijn vandaag op fieldtrip. Volgt u ons naar boven?

Hier links zullen we even gedag zeggen aan de meiden van marketing, Miek Pollé, Vera N’Dere en Rijntje Manda, dag dames! Daar schuin tegenover vindt u onze boekhouder, Guy Roscoop. Gho, wie zijn we dan nog vergeten? Ach ja, onze accountant, mevrouw Cristie Sac, moest vandaag naar de begrafenis van haar oom. En natuurlijk zit hier op het eind van de gang onze facility manager, mijnheer Brood, maar iedereen noemt hem Frans, bij zijn voornaam. Zo, dan hebben we natuurlijk nog onze CEO, mijnheer Vergeefs, maar die wilde u even onder vier ogen spreken. Je vindt hem op de tweede verdieping, achter de grote glazen deur. Veel succes!

Komt u maar binnen hoor, alles goed gevonden? Aangenaam trouwens, zoals u wel weet ben ik Theodoor Vergeefs, CEO en oprichter van Vergeefs NV. Maar mag ik er op staan dat u vanaf nu gewoon Té tegen me zegt?

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?