Drievoeter

Gezapig, zorgvragend buldogteefje zoekt nieuwe thuis met veel affectie.

Katrientje, een lieve Engelse buldog, sinds enkele weken te gast bij ons in het asiel, zoekt een nieuwe, zorgende omgeving voor haar oude dag. Deze rustige hond is een tikje op zichzelf maar zeker niet van het asociale soort. Zoals je op de foto kunt zien, is haar rechtervoorpootje geamputeerd, dit vermoedelijk ten gevolge van een ongeluk tijdens haar zwervende bestaan. We merken dat deze teef erg goed is met kinderen en ouden van dagen, door haar kalme wandeltempo bij het uitlaten is ze ook zeer geschikt voor mensen die zelf minder goed te been zijn of niet zo houden van haastig geprommeneer. Kijk wel goed uit in de openbare ruimte en meer bepaald in het verkeer, want Katrien is blind aan haar linkeroogje en heeft rechts maar een beperkt zicht.

Door een verwijderd gezwel aan de stembanden vergaat het blaffen Katrien nog maar moeilijk, voor een toekomstig baasje dat niet zo tuk is op kabaal, levert dit natuurlijk enkel voordelen op. De kleine mankementjes en ouderdomskwaaltjes van deze schattige drievoeter worden ruimschoots goedgemaakt door haar gezapige, zeer dankbare aard. Het geven van brokjes en een vriendelijke aai worden steevast beantwoord met hartelijke knauwtjes en aandoenlijk gelikkebaard. Let wel op: ze reageert niet even goed op alle merken van hondenvoer. Voorts is het dier ontwormd en volledig nagekeken op allergieën en besmettelijke ziektes.

Word jij het nieuwe baasje van onze lieve Katrien? Neem dan contact met ons op, of kom eens een kijkje nemen ter plaatse.

Woef!

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?