Bakluchtje

Hebt u misschien iets klaargemaakt? Nee? Het is gewoon … ik weet het niet. Er is precies iets … een zekere … er hangt hier precies gewoon iets in de lucht … heel subtiel hoor. Maar het is er wel. Een … iets hartigs? Een soort van etensgeur, nee? Echt zeker niets klaargemaakt? Ja, het is … mmm … echt zo’n bakluchtje. Maar heel subtiel hoor. Ik denk … mmm … ik denk iets vlezigs? Ja dat is het: een soort gebakken vleesluchtje. Geen stank hoor, in tegendeel: ruikt best lekker. Maar heel subtiel, écht heel subtiel. Gho, ik denk … mmm … gevogelte? Is het … is het kip? Ja, dat is het: kip! Zeker geen kipje gebakken daarnet? Mmm … ja, nu weet ik het zeker: kip.

Of nee, wacht, wacht … mmm … nee, het is toch iets anders. Mmm … het is … het heeft iets zwavelachtigs. Wacht hoor … mmm … of toch … gho, ‘t is heel subtiel. Maar wel aanwezig. Mmm … ja, er zit zeker een vleugje zwavel in! Bent u er écht zeker van dat u niets hebt klaargemaakt? Ik bedoel, er hangt hier toch wel duidelijk een geur… van … van … omelet? Nee, spiegelei? Heel vaag hoor. Ja, ei, dat is het! Een eigeurtje! Gebakken eieren! Mmm … of nee … jawel! Ei, absoluut!

Mmm … of nee wacht… mmm. Raar, nu ruikt het weer naar kip.

Maar komaan, bent u echt zeker dat u geen… ? Wat vreemd. Ik zou toch zweren dat het hier naar ei … ehm ik bedoel … of ja, nee toch …

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?