Advies

Je moet renderen, jongen! Je moet berekenen en investeren. Elke dag denken aan de cijfers, koud en gewillig plooien naar de stroom van het geld. Tel je winst, dat is wat telt, en wat niet opbrengt gooi je weg. Vuile klusjes laat je maar slim aan een ander over. Kwaliteit? Dat kan, maar wat koop je ermee? Je moet de concurrentie verslinden, meedogenloos en snel, anders ga je eraan. Zorg voor de groei van morgen, anders blijf je steken in vandaag. Vraag en aanbod, dat zijn de pijlers van het leven. Geloof in wat je kan meten, jongen, de rest is sentimenteel gedoe. Vermeerder het geld, hoe en waarom is om het even.

Je moet zwoegen, jongen! Je moet sterk en ontembaar zijn en luisteren naar je fysieke noden. Meedoen en ploeteren met je handen, werken tot je kreunt! En na de arbeid moet je genieten en feesten: je leeft maar een keer! Wie lui is ligt onder de slof van verveling. Het lichaam is een werktuig dat roest als het stilstaat, dus laat het rekken en spannen, vecht met de anderen. Strijd en overwin, neem in wat het lijf begeert. Zweet is het levenssap, als het niet vloeit ben je er geweest. Doe, en denk later. Vind het fitste beest in jezelf en word vrij, breek records en ram zwakte uit je lijf. Stel geen vragen, die vertragen je maar.

Je moet voelen, jongen! Je moet stilstaan en kijken, zoeken naar betekenis. Ontdek de waarheid in je hart, krijg contact met je ziel en doe goed. Maak kunst van de liefde, wees spiritueel en kijk naar de dieren, die kennen geheimen dus eet geen vlees. Vind rust en kom in het reine, harmonie is onze natuurlijke staat. Je moet vrede vinden en leven naar je dromen. Inspireer je medemens, word het artistieke genie van de eeuw, uniek en nieuwsgierig. Deel en leer dat eerlijkheid siert. Creëer de reden van het leven en lach toch een keer!

Bio

Maxim Ryckaerts (°1991) is actief als beeldend kunstenaar en schrijver. Zijn wekelijkse column leest u hier, in WeekUp.

U zag deze toch ook?