do 05 dec

DIVERSEN

14u15
Campus Groenenborger De huisarts De huisarts in een veranderende gezondheidszorg. Spectrumlezing door Roy Remmen. Geen voorkennis vereist.

MUZIEK & OPTREDENS

19u
19u30
Trix CPEX 's Lands vettigste rockband van topschijven Dikke Lu, Vindegij Mijn Gat en Geft Da Kaske Na Is Hier.
20u
De Roma Lamb + support: RAFAEL
20u30
Arenberg Schouwburg Johan Terryn comedy: Ankerman
21u
Trix Trix Jam Altijd al eens willen jammen met de muzikanten van Blackwave., Coely en Dvtch Norris? Een jamsessie met de muzikanten van Blackwave., Coely, Dvtch Norris en onze eigen artist in residence: Collective Conscience Dat belooft een behoorlijk groovy avondje te worden in ons Trix Café. De band opent de avond om 21u en om 22u start de jamsessie. Neem je instrument mee als je mee wil jammen!
23u
Club Vaag Vage donderdagen met Bozar, Bocain, Manezz

vr 06 dec

MUZIEK & OPTREDENS

18u30
Sportpaleis Niels Destadsbader
19u
Het Bos Spectral Voice - Grave Miasma - Kosmokrator Rotting Death Metal From The Grave!
19u30
Zappa AJR In 2013 brachten Adam, Jack en Ryan, hun eerste album ‘Living Room’ uit. Sindsdien staat het leven van de drie broers uit New York volledig op zijn kop. Met het succes van hits als ‘I’m Ready’ en ‘Weak’ veroverden ze hun plaats in de top van de indie-charts. Met de release van ‘100 Bad Days’ belooft 2019 zelfs een nog mooier jaar te worden. De single is een opwarmertje voor het derde album dat ongetwijfeld weer een parel gaat zijn.
19u30
Kavka Carnivore A.D + guests
19u30
Trix Motionless In White / Sköld Deze Amerikaanse formatie Motionless in White brengt metalcore met een vleugje gothic en industrial, en bracht in 2017 'Graveyard Shift' uit via het machtige Roadrunner Records (Slipknot, Korn, Gojira, Trivium). In 2019 mogen we ons aan nieuw werk verwachten en titel track 'Disguise' is al veelbelovend. De Zweed Tim Sköld is de voormalige gitarist/bassist van de band Marilyn Manson. Sköld kwam in 2002 officieel bij de band als vervanger voor Twiggy Ramirez. In 2008 verliet hij de band weer. Solo doet ie het nog luider en donkerder. Dat ie nu meegaat op tour met Motionless in White, is ook geen toeval. Vanaf het begin is ie al betrokken geweest bij de band als producer.
20u
De Roma Perla Batalla's House Of Cohen Songs of Leonard Cohen
20u30
Ekerse Theaterzaal Bert Gabriëls - Eindejaarsconference Omdat het al lang op zijn verlanglijstje staat en omdat een jaarlijkse conférence nu eenmaal een belangrijke traditie is geworden, maakt Bert Gabriëls in 2019 een jaaroverzicht.
22u30
Plein Publiek Butterfly (New hiphop & R&B) met Kevin Kofii
23u
Club Vaag Skip the border met Manu Kenton...all night long Techno, Hard Techno, French Tek

SPORT

za 07 dec

DIVERSEN

16u–20u
Arenaplein Deurne Wintert Twee jaar geleden stonden we met ons festival twee weken lang op verschillende locaties in Deurne-Noord. Vorig jaar balanceerden we netjes tussen noord en zuid in Park Groot Schijn. In 2019 landen we hink-stap-sprong vlak op het Arenaplein. Yep, met al die klimaatwijzigingen komt de winter ook tot in het zuiden. Zoals je van ons gewend bent brengen we het nodige buskruit mee. We ballen al onze krachten op één dag en laten alles eens stevig knallen. Veel vuur, muziek, lekker eten, en verrassende acts. Het programma begint stilaan vorm te krijgen. Maar het mag nu dus al met Chinese inkt in de agenda.
20u
Arenberg Schouwburg Slotshow Vers Geweld De avond wordt gehost door Hind Eljadid; Woordkunstenaar, performer, presentator en organisator & Jaouad Alloul; Zanger, performer, presentator en LGBT activist. De jonge rapper en producer Luie Louis gekend van het hiphopcollectief 'Roedel' is headliner van de avond. Hij richtte op zijn achttien jaar het hiphopcollectief Netwerk op en bracht een succesvol gelijknamig album uit in 2014. De afgelopen jaren speelde hij heel wat grote en kleine podia in Vlaanderen en werkte zich zo in de spotlights als één van de grote beloftes van de Belgische hiphopscene. In 2017 releaste hij zijn eerste solo album Love Life Louis.

MUZIEK & OPTREDENS

18u
Trix Finale Sound Track Sound Track is een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie. Van selectierondes over finales tot een jaar lang exposure, speelkansen en begeleiding op maat: Sound Track is méér dan een muziekconcours.
18u30
Sportpaleis Niels Destadsbader
18u30
Lotto Arena BLØF Support: Suzan & Freek
19u
Kavka Oriens Ep Release Show
20u
De Roma SX + support: Julian Hival + dj Lisa Smolders
20u
Co Sint-Andries (Costa) The Human Orchestra Scale (Sint Andries Mc's) gaf in de loop van dit jaar workshops Beatbox in Costa. Niet zomaar wat workshops en de kous is af, nee... Er werden beats gemaakt die echt gebruikt zullen worden. Een aantal speciale gasten zullen van de partij zijn om deze beats op te smukken met eigen materiaal. Een avond vol verrassingen en nog nooit gehoorde combinaties.
20u15
Arenberg Schouwburg Xander De Rycke comedy: Xander De Rycke houdt het voor bekeken 2018-2019
21u
Trix Blackbird Sound Invites Roots Vibration Ook voor deze laatste editie van 2019 kan je je weer verwachten aan een stevige portie roots reggae en strictly good vibes!
22u
Den Aalmoezenier marqueeclub Back to the age of New Wave party met DJs Cat Gadget & Ronny Rotten
22u30
Plein Publiek Plein Nostalgie (All Time Classics) De grootste throwback songs all night long! Dans en zing heel de nacht door mee met de grootste pop hits uit de 70's, 80's, 90's en 00's!
23u
Roxy Antwerp Floes voor nieuwe kicks met sinterklaas
23u
Club Vaag Slagveld invites Raw met D. Carbone, Tim Tama, Dentis,...
23u
Het Bos Scandals #25

zo 08 dec

DIVERSEN

11u–19u
Plein Publiek Vegan Vibes Christmas Market Meer dan 40+ standen rond vegan en eco lifestyle. Het perfecte moment om een uniek kerstmis cadeautje te vinden!

MUZIEK & OPTREDENS

11u
Fakkelteater Theatercafé Bellissama 3 - Voor wie (nog) niet van opera houdt met Sylvia Broeckaert en Ode an die Freunde
14u
Zappa Once A Punk Fest met The Exploited (40 Years 1979-2019), Mad Sin, One Way System, Vice Squad, Maid Of Ace - Once A Punk Always A Punk, Subculture
15u
De Roma S.O.L.I.D.A.I.R Samen tegen armoede!
15u
Sportpaleis Niels Destadsbader
16u
Arenberg Schouwburg Nigel Williams comedy: Tijdens de rust 4
18u
Trix Queensrÿche / Dark Sky / Last In Line Het is intussen meer dan 30 jaar geleden dat het Amerikaanse Queensrÿche met het monumentale ‘Operation: Mindcrime’ zijn titel bewees als - toen al - één van de meest gerespecteerde bands van de jaren '80.
20u15
Arenberg Schouwburg Xander De Rycke comedy: Xander De Rycke houdt het voor bekeken 2018-2019

ma 09 dec

DIVERSEN

19u30
UA / Rodestraat 14 Presentaties Groepspresentaties door studenten over 'Planeet B', het jaarthema van Studium Generale.
19u30
Opera Antwerpen Focus: Leve Ballet Vlaanderen Context - Lezingenreeks 50 Jaar Ballet Vlaanderen - I.s.m. Vzw Amarant Periode Assis Carreiro (2012-2014) door: Steven De Belder Periode Sidi Larbi Cherkaoui (sinds 2015) door: Koen Bollen

MUZIEK & OPTREDENS

20u30
Fakkelteater Theatercafé Chansons Charmantes 3 - Commedia Dell’freunde* met Ode an die Freunde

di 10 dec

DIVERSEN

18u30
ArmenTeKort Infosessie: Buddy worden Versterk een stadsgenoot én jezelf! ArmenTeKort nodigt je uit om kennis te maken.

MUZIEK & OPTREDENS

14u
Arenberg Schouwburg Patrick Riguelle en band La Vie est Riguelle - En Route!
19u
Trix Hot Chip / Alaskalaska Kolkende, zwetende synthpopsensatie. Nieuw album: Bath Full of Ecstasy De zeskoppige Londense band Alaskalaska brengt een unieke mix van jazz, disco, funk en R&B.
20u
Het Bos Mama's Open Mic “Mama's Open Mic is één van de grootste, warmste & meest invloedrijke platformen voor woordkunst. Maar boven al deze zaken, is MOM een safe space voor beginnende en meer professionele kunstenaars. Een plek waar je welkom bent, waar je ontdooid en waar je gesterkt door de hoge dosis aan 'realness' terug naar buiten komt."
20u
Het Bos Jaap Blonk's Retirement Overdue When Jaap Blonk turned 65, he thought it was time to start a young and energetic band again. He aptly named it ‘Retirement Overdue‘. Key words for this band are: rough energy, unpredictable, freedom, dada-punk!
20u30
Arenberg Schouwburg Wolken + Nana Adjoa Dromerige kamerpop op een warme winteravond.
22u
Trix Men In Tears Een magisch realistische synthpop band die zowel futuristisch als retrofoon klinkt.
23u
Roxy Antwerp nine years celebration The mixes, house & latest hits by our resident dj's DJ Neon, Dj Makasi & Nick Dillinger and the hottest guest

SPORT

wo 11 dec

MUZIEK & OPTREDENS

19u30
Trix J.i.d / Domani Harris / Grip Scherpe hiphop vol goeie lyrics en indrukwekkend snelle raps, onder de vleugels van J. Cole. Tweede album: Dicaprio 2. Domani Harris is een zoon van de Amerikaanse rapper T.I. maar heeft desondanks een compleet onderscheiden hiphop sound weten te creëren. Hoewel hij pas 18 jaar is, heeft hij al een aardig muzikaal oeuvre opgebouwd. Zijn meest recente release Time Will Tell werd door de Amerikaanse rapper, songwriter en producer eerder dit jaar beschouwd als “een classic” en was tevens zeer onder de indruk. Grip is een Amerikaanse hiphopper uit Atlanta. Afgelopen oktober bracht hij na twee jaar stilte een nieuw album uit getiteld Snubnose. De plaat neemt je mee op een rondrit door zijn stad, werpt licht op de ‘black community’ van Atlanta en de problemen die daarmee gepaard gaan, en rapt over zijn stompneuzige revolver alsof het zijn eerste liefde is. Het album is goed ontvangen door Pitchfork. Verwacht een getalenteerde verhalenverteller op het podium die rapt over de harde wereld waarin hij leeft.
20u
Zirkus Bloemen noch kransen - Eva De Roovere eert France Gall met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)
20u30
De Studio Weval 2019 was een goed oogstjaar voor Weval. Hun tweede album "The Weight" mag op uitsluitend op 4 -en 5-sterren reviews rekenen.

FILM

20u15
CC Deurne Filmzaal Rix Werk Ohne Autor van Florian Henckel von Donnersmarck met om Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

do 12 dec

DIVERSEN

14u15
Campus Groenenborger Ecosystemen op land Ecosystemen op het land als buffer tegen klimaatverandering. Spectrumlezing door Sara Vicca. Geen voorkennis vereist.

MUZIEK & OPTREDENS

19u
Zappa Stray From The Path + Supports
19u30
Trix My Baby / Thomas Oliver Delta-trance-Louisiana-dub-indie-funk van een volledig uniek trio. Een conceptueel, meeslepend en psychedelisch totaalspektakel. Thomas Oliver werd in zijn thuisland Nieuw-Zeeland beloond met een award voor het schrijven van zijn hitsingle ‘If I Move to Mars’. Zijn talent wordt niet alleen in Nieuw-Zeeland erkend maar ook ver, ver daarbuiten. Zijn tournees brachten hem op alle continenten van de globe waar hij het podium deelde met ondermeer Fat Freddy’s Drop, Eric Clapton en Xavier Rudd. Oliver combineert in zijn muziek elementen uit de soul, roots en folk en mixt en producet het zelf.
20u
De Roma SONS + support: Psycho44 + dj Staf Fatkat
20u15
Arenberg Schouwburg Youp van 't Hek cabaret: Met de kennis van nu
20u15
CC De Kern Bart Cannaerts comedy: We moeten nog eens afspreken
22u
Kavka Sphinx In Space Sphinx goes on an expedition with destination… the outer space!