Odyssee

Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis.

Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos en zijn zoon en vrouw wachten op hem. Samen met zijn moeder tuurt Makos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus, komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand.

Ik sta naast mijn vriend Elpenor.
Ik zie hoe het schip een spoor van schuim achterlaat op het water.
Troje wordt kleiner en kleiner.
Eerst een blikveld, dan een vuist, dan niet meer dan een stip aan de hemel. Ik doe mijn ogen dicht en hoor het ruisen van de golven.
Het klinkt als muziek.
Zo klinkt het lied van de hoop?
Als klaterend water.
Eindelijk naar huis. Ons schip glijdt zorgeloos over het water en ik denk maar aan één ding. Aan jou, Makos, en aan hoe ik je met én hand boven mijn hoofd in de lucht hield.

Het verhaal van Odysseus, van een zoon en een moeder, die al lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.

Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie iconische dansers en een straffe muzikant die de meest waanzinnige queeste uit ons collectief geheugen spelen.

Meer info Podia in Antwerpen