Hi Baubo

“Ik associeer Baubo met creatieve, erotische duisternis. Met bloed, aarde en de maan. Ze is een figuur die vrouwelijke seksualiteit verbindt met ecologie, met psychedelica en daverend gelach.” - Hannah De Meyer

n 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende new skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij.

In het seizoen 2019-2020 laat Hannah De Meyer zich gidsen door Baubo. Baubo is een obscure mythologische figuur, geassocieerd met regeneratie, magie en vrouwelijke seksualiteit. Al sinds de prehistorie duikt Baubo op in rotstekeningen, benen figuurtjes en verhalen: vrouwenfiguren met geaccentueerde vagina’s en gespreide benen, meestal in het gezelschap van vissen, schildpadden en vogels. In de Griekse mythologie duikt Baubo op als min van Dionysius en hulpje van Demeter.

Voor hi baubo, schrijft Hannah De Meyer een nieuwe theatertekst. Die ensceneert ze samen met enkele performers tot een voorstelling waarin taal en beweging zich op unieke wijze met elkaar verweven.

Een voorproefje daarvan kunt u alvast zien tijdens de festivaldag die De Meyer cureert tijdens het festival Love at first Sight in september 2019.

Meer info Podia in Antwerpen