Les Inouis

Vijf artiesten spelen theater en circus, werken met video en livemuziek en brengen marionetten tot leven. Wat ze doen, is een stem geven aan vluchtelingen, mensen van wie we meestal alleen maar beelden op tv zien.
Op het podium komen de levens van drie vluchtelingen samen. Er is de kleine Aylan, het Syrische jongetje dat verdronk in de Middellandse Zee. Er is de vader van de verteller, die na de Tweede Wereldoorlog van België naar Canada trok om werk te vinden. En er is muzikant en oud-speler Hussein Rassim, die zelf de reis aflegde van Irak naar België. Samen vertellen ze het verhaal van twee vluchtelingenstromen in twee periodes. Reis met hen mee tussen heden en verleden, tussen drama en poëzie.
Het stuk eindigt met een prachtige circusact. Die staat symbool voor het fragiele evenwicht tussen onze levens, die ondanks alles met elkaar verbonden zijn. Voor iedereen vanaf 14 jaar. Stap binnen in de kleine circustent en geniet vanop de tribune van LES INOUIS, een avondvullende voorstelling. De korte versie, EXODUS, staat ook op de ZOMERBAR.

Meer info Podia in Antwerpen
Schrijf je ook in voor onze wekelijkse nieuwsbrief